Uunipuuro Vinkkelin tapaan

Neljälle

2 dl vettä
50 g voita
2 dl puuroriisiä
1,3 l täysmaitoa
2 dl kuohukermaa
Suolaa (maun mukaan)
Yhden vaniljatangon
siemenet
Kanelisokeria

Kiehauta vesi ja voi kattilassa. Lisää puuroriisi ja anna kiehua pari minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito, kerma sekä vaniljatangon siemenet ja hauduta puuroa hiljalleen välillä sekoittaen noin 40 minuuttia. Mausta puuro suolalla ja kaneli-sokerilla maun mukaan. Puuro saa olla melko löysää.

Kaada puuro uunivuokaan. Peitä vuoka kannella tai foliolla ja hauduta 90-asteisessa uunissa
yön yli. Aamulla, kun uunipuuro on hautunut, voit karamellisoida puuron pinnan. Sivele puuron pintaan voita ja kidesokeria. Karamellisoi puuro uunissa grillivastuksen alla.

Nauti uunipuuro esimerkiksi sekahedelmäkiisselin kanssa.

Resepti: Ravintola Vinkkeli, Helsinki